Kap ters çevrilerek S büyüklüğündeki yüzeyi üzerinde aynı düzleme oturtulursa F1 ve F2 nasıl değişir

Kap ters çevrilerek S büyüklüğündeki yüzeyi üzerinde aynı düzleme oturtulursa F1 ve F2 nasıl değişir
Bu durumda kabın tabanındaki sıvı basınç kuvveti F1, kabın üzerine konulduğu yatay düzlemdeki basınç kuvveti F2’dir. Kap ters çevrilerek S büyüklüğündeki yüzeyi üzerinde aynı düzleme oturtulursa F1 ve F2 nasıl değişir, açıklayınız

Düşey kesiti yanda verilen kapalı kabın içerisinde h yüksekliğinde
su bulunmaktadır. Bu durumda kabın tabanındaki sıvı basınç kuvveti F1, kabın üzerine konulduğu yatay düzlemdeki basınç kuvveti F2’dir. Kap ters çevrilerek S büyüklüğündeki yüzeyi üzerinde aynı düzleme oturtulursa F1 ve F2 nasıl değişir? Açıklayınız.

Cevap: F1 azalır, F2 değişmez.

Kabı ters çevirdiğinizde sıvının yüksekliği (h) azalır, bu nedenle sıvının kabın tabanına uyguladığı basınç kuvveti F1 azalır. F2 ise değişmez, çünkü sıvının ağırlığı ve kabın yatay düzlemdeki basınç kuvveti sıvının bulunduğu yükseklikle değil, sıvının yoğunluğu ve kap içindeki su miktarıyla ilişkilidir. Kabı ters çevirme işlemi bu iki faktörü değiştirmez.

Sonuç olarak, kabı ters çevirdiğinizde F1 azalırken F2 aynı kalır.

46
92
12
14
33
13
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.