Kar ayakkabılarının geniş tabanlı olmasının nedeni

Kar ayakkabılarının geniş tabanlı olmasının nedeni
Kar ayakkabılarının geniş tabanlı olmasının nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kar ayakkabılarının geniş tabanlı olduğu gözlemlenmektedir. Bunun nedeni karda daha rahat yürümek için yüzey alanının genişletilmesi şeklindedir. Kar ayakkabılarında yüzey alanının genişletilmesi fiziksel olarak basınçla ilgili bir durum olarak yapılmaktadır.

Cisimlerin zemine uyguladıkları basın yüzey alanı ve ağırlık miktarına bağlı olduğu için ayakkabıların zemine temas eden yüzeylerinin alanının genişletilmesi basıncın azaltılması ve dolayısıyla kara saplanmanın önlenmesi şeklinde meydana geldiğinden karda daha kolay bir şekilde yürümek mümkün hale gelmektedir. Yoğun kar yağışı olan ve karın yerde kalma süresinin de uzun olduğu yerlerde kar ayakkabılarının tercih edildiği de bilinmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

31
165
22
60
75
42
85
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum