Kara ve denizlerin dağılışı, şekilleri ve yerleri her zaman aynı mıdır

Kara ve denizlerin dağılışı, şekilleri ve yerleri her zaman aynı mıdır
Kara ve denizlerin dağılışı, şekilleri ve yerleri her zaman aynı mıdır, Yer kabuğu tek parça halinde midir, Yer kabuğu hareket ediyor mu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Kara ve denizlerin dağılışı, şekilleri ve yerleri her zaman aynı mıdır, Yer kabuğu tek parça hâlinde midir, Yer kabuğu hareket ediyor mu?

Dünyanın merkezinde sıvı manto bulunmaktadır. Bu sıcak madde etrafındaki kayaçları eriterek yoğunluğunu düşürür ve yukarı doğru yükselmelerini sağlar. Bu sayede eriyen madde yükselir ve yukarda soğuyarak tekrar yoğunlaşarak aşağı iner bu sayede konveksiyon akımları oluşur. Bu konveksiyon hareketleri Okyanusal ve Kıtasal kabuğun hareketini sağlar kabuklar karşılaşınca yoğun olan daha az yoğun olan kabuğun altına dalar bu sayede eğer kıta kıta çarpışması olursa dağ oluşumu okyanusal kıtasal çarpışması olursa derin çukurlar okyanusal okyanusal olursa okyanus ortası sırtları oluştururlar.

Yer kabuğu tek parça halinde midir, hayır değildir. Yer kabuğu, yer kürenin en dış kısmında bulunur, karalarda daha kalındır. Yer Kabuğunun Kalınlığı 33 km kadar olur. Yer kabuğunu oluşturan parçalardan her birine levha denir.

Yer kabuğu hareket ediyor mu, Magma ateş kürede bulunan erimiş halde bulunan kayaçlara verilen addır. Ateş küre yer kabuğunun altındaki katmadır. Ateş küredeki magma yarı akışkan ve hareketli olduğundan dolayı hareket ettikçe bu hareketinden kaynaklı yer kabuğunda da hareket gözlemlenir.

600
700
300
3501
500
200
400
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.