Karadeniz Teknik Üniversitesi kayıt işlemleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Karadeniz Teknik Üniversitesi kayıt için istenen belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

Kayıt için istenen belgeler neler

1. 2008 Yılından Önce Lise veya Dengi Okuldan Mezun Olan öğrenciler Lise veya Dengi Okul Diploması (ONAYLI ÖRNEĞİ) veya Mezuniyet Belgesi getireceklerdir.

2. Askerlikle İlişkisiz Belgesi ( 28 yaşını dolduranlar için)

3. Sağlık Kurulu Raporu (Aşağıda yazılı programlara kayıt yaptıracaklardan herhangi bir sağlık sorunu olmadığına ilişkin rapor istenecektir, diğer programlara kayıt yaptıracaklardan sağlık raporu istenmeyecektir)

3.1. Tıp Fakültesi (Tam teşekküllü hastaneden )

3.2.Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü, (Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi”) alınacaktır.

3.3.Eczacılık Fakültesi (Tam teşekküllü hastaneden)

3.4 Sürmene Abdullah Kanca Mesek Yüksekokulu Gemi Makineleri işletme Programı (Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi”) alınacaktır.

4. Engelliler İçin Sağlık Raporu (Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan

Not: Tıp Fakültesi ve Eczacılık Fakültesine e-devlet kapısı üzerinden Elektronik kayıt (E-Kayıt) yapan öğrencilerin Sağlık Kurulu Raporunu en geç 09 Eylül 2019 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Kayıt İşlemleri

2019- YKS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adayların kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı ilkeler doğrultusunda yapılacaktır.

1. Kesin Kayıtlar; Kesin kayıt için bizzat başvurulacak ya da e-devlet üzerinden Elektronik kayıt (E-Kayıt) şeklinde yapılabilecektir. (Elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptıramayacak programlar hariç)

a) Bizzat başvurulacak öğrenciler için kesin kayıtlar 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayıp 23 Ağustos 2019 tarihinde sona erecektir. Kayıtlar aşağıda yazılı olan kayıt adresinde yapılacaktır.

Kayıt Adresi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kanuni Yerleşkesi/TRABZON

b) Elektronik kayıt (E-Kayıt) e-devlet kapısı üzerinden 16 Ağustos 2019 - 21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Üniversitemize yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

E-devlet üzerinden yapılan Elektronik kayıt (E-Kayıt) işlemi kesin kayıt olup; bu kayıt işlemini yapan öğrencilerin ayrıca Üniversiteye gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

Önemli Not : Güncel ve detaylı bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.