Karadeniz’in doğusunda balıkçılık, Erzurum-Kars Platosu’nda ise hayvancılık yaygın faaliyet türüdür

Karadeniz’in doğusunda balıkçılık, Erzurum-Kars Platosu’nda ise hayvancılık yaygın faaliyet türüdür
Karadeniz’in doğusunda balıkçılık, Erzurum-Kars Platosu’nda ise hayvancılık yaygın faaliyet türüdür. Bu durum, söz konusu bölgelerin sosyal ve kültürel yapılarında hangi farklılıklara neden olmuştur?

Soru : Karadeniz’in doğusunda balıkçılık, Erzurum-Kars Platosu’nda ise hayvancılık yaygın faaliyet türüdür. Bu durum, söz konusu bölgelerin sosyal ve kültürel yapılarında hangi farklılıklara neden olmuştur?

Ödev cevabı kısaca : Karadeniz'in doğusunda balıkçılık ve Erzurum-Kars Platosu'nda hayvancılığın yaygın olması, bu iki bölgenin sosyal ve kültürel yapısında farklılıklara yol açmıştır. Balıkçılıkla uğraşan bölgelerde deniz ürünlerinin beslenmede önemli bir rol oynaması, kültürel geleneklerin denizle ilişkilendirilmesi ve ekonomik yapının deniz ürünleri ticaretine dayalı olması gibi etkenler, bu bölgelerin kültürel kimliğini şekillendirmiştir. Diğer yandan, hayvancılığın yaygın olduğu bölgelerde ise et ürünlerinin önemli bir besin kaynağı olması, hayvancılıkla ilişkilendirilen gelenekler ve ekonominin hayvancılığa dayalı olması gibi faktörler, bu bölgelerin sosyal ve kültürel yapısını etkilemiştir.

1
1
1
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.