Karagöz sadece ramazan ayı eğlencesi midir

Karagöz sadece ramazan ayı eğlencesi midir
Sizce Karagöz sadece ramazan ayı eğlencesi midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Karagöz oyunu, aslında Karagöz ve Hacivat oyunu, karşılıklı diyalog halinde bulunan iki kuklanın, iki boyutlu tasvirlerinin bir perde üzerine aktarılmış bir gölge oyunudur. Bu oyunun gerçeklenmesini sağlayanlara hayalbaz denir ayrıca hayalbazların yardımcı figürleri vardır; sandıkkar, çırak, yardak ve dayrezen gibi...

Aslında Karagöz ve gelenek tiyatromuz Ramazan eğlencesi değil. Hep o şekilde anılıyor çünkü. Karagöz sadece çocuk eğlencesi değil. Hep bir beraber bizim bütün olarak milli tiyatromuz. Karagöz, kukla, ortaoyunu, meddahlık bizim 12 ay her yerde her zaman sahneye koyacağımız bir tiyatromuzdur. Bu bütünlük parçalanıp da Karagöz'ün ayrı olarak ele alınması büyük hatadır. Sadece Karagöz'e sahip çıkılması daha büyük hatadır. Zaten sadece Karagöz bile olsa Ramazan çadırlarında, festivallerde, gösterileri yapanlar hep yanlış ve hatalı. O gösterileri örnek alanlar daha büyük yanlışları öğrenmiş oluyorlar. Bu televizyon ve radyolar için de böyle.

300
88
51
110
231
50
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.