Karagöz ve Hacivat’ın kişisel özellikleri nelerdir

Karagöz ve Hacivat’ın kişisel özellikleri nelerdir
Karagöz ve Hacivat’ın kişisel özellikleri nelerdir, metinden hareketle belirleyiniz ve aşağıya yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Karagöz ve Hacivat’ın kişisel özellikleri nelerdir, metinden hareketle belirleyiniz ve aşağıya yazınız

Ödev cevabı kısaca : Karagöz, cahil ama geleneklerine bağlı bir insandır. Hacivat aydın bir insan olarak gayet açık ve anlaşılır konuşur. Karagöz ağır işittiği için denilenleri anlamaz. Hacivat, daima öğretici ve yapıcı konuşur.

Karagöz ve Hacivat'ın kişisel özellikleri metinden şu şekilde belirlenebilir:

Karagöz: Metinde Karagöz, genellikle espriye eğilimli, mizahi bir tavır sergiler. Cevapları genellikle karşıdakini alaya alma veya espri yapma üzerinedir. Aynı zamanda düşünmeden, doğal bir şekilde tepki verir. Sohbet esnasında çoğunlukla Hacivat'ın söylediklerini tekrar eder ve kendine has bir mizah anlayışı vardır.

Hacivat: Hacivat, metinde daha düşük profilde bir karakter gibidir. Karagöz'ün söylediklerine çoğunlukla ciddi bir şekilde cevaplar verir. Hacivat'ın konuşmaları genellikle düşündürücü veya eleştirel öğeler içerir. Aynı zamanda yaşanan olaylara daha fazla düşünen bir karakter gibi görünür.

Bu özellikler, metindeki diyaloglar aracılığıyla ortaya çıkan karakter dinamikleriyle ilgilidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.