Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kayıt işlemleri

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr; adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Kayıt için Tıklayınız

E-Devlet sistemi üzerinden online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri gerekmemektedir. Kayıt sürecini E-Devlet sistemi üzerinden tamamlayan öğrencilerimizden lise diploması da dahil olmak üzere hiçbir belge talep edilmeyecektir.

Online kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin ise 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

2019 – 2020 eğitim – öğretim yılı dersleri 23 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kaydı yaptırmayacak olup, güz dönemi ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

*** Önemli Not: Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimiz 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıf eğitimlerini Selçuk Üniversitesinde sürdüreceğinden ders kayıtlarını Selçuk Üniversitesinde yaptıracaklar ve gerek akademik takvim gerekse mevzuat açısından Selçuk Üniversitesi hükümlerine tabi olacaklardır.

Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak olan öğrencilerde 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunarak geçici kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Mezun olduklarını belirten resmi yazı veya diplomaları ile 31 Aralık 2019 tarihinde kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. 31 Aralık 2019 tarihine kadar mezun olduklarına dair resmi yazı veya diplomalarını ibraz etmeyen öğrencilerin geçici kayıtları silinerek asıl kayıt hakları iptal edilecektir.
Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Ancak birden fazla yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan normal öğretim öğrencileri katkı payı ödeyeceklerdir.

İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrencilerin öğrenim ücreti tahsilatları 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacaktır. Öğrencilerimizin bulundukları yerdeki en yakın T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden veya internet şubesinden 20 Eylül 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretini yatırabilmek için ATM'lerin "Ödemeler", "Üniversite Ödemeleri", "Karamanoğlu Mehmetbey Ünv." menüsünden öğrenci numaranızı girerek yatırabilirsiniz. ATM'lerden öğrenim ücreti yatırmak için banka hesabınızın bulunması gerekmemektedir "Giriş" tuşuna basarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İkinci öğretim programlarına yerleşen şehit veya gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını gösteren belge ile başvurmaları halinde, öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

Engelli öğrencilerimiz engel oranını gösteren sağlık raporu ile başvurmaları halinde, engel oranı kadar indirimli öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

Öğrenci numaranızı ve ödemeniz gereken öğrenim ücreti miktarını öğrenmek için tıklayınız.

Önemli Not : Detaylı ve güncel bilgilere üniversite sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.