Karanlık odada bir mum yaktığınızda eşyaların gölgelerini görürsünüz, sizce bu gölgeler nasıl oluşur

Karanlık odada bir mum yaktığınızda eşyaların gölgelerini görürsünüz, sizce bu gölgeler nasıl oluşur
Karanlık odada bir mum yaktığınızda eşyaların gölgelerini görürsünüz, sizce bu gölgeler nasıl oluşur, söyleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Karanlık odada bir mum yaktığınızda eşyaların gölgelerini görürsünüz, sizce bu gölgeler nasıl oluşur, söyleyiniz

Ödev cevabı kısaca : Karanlık odada bir mum yaktığınızda oluşan gölgeler, ışığın kaynaktan çıktığı yönde engellenen veya saptırılan ışık demetlerinin cisimlerin arkasında düzlemlere düşmesi sonucu oluşur. Mumdan gelen ışık, çevredeki nesnelerle etkileşime girer ve bu nesnelerin arkasında gölgeler meydana gelir. Gölgeler, ışığın kaynaktan geldiği yöne göre şekil alır ve bu durum, gölgelerin oluşumunu açıklar.

Karanlık odada bir mum yaktığınızda eşyaların gölgelerini görürsünüz. Bu gölgeler, mumun ışığının eşyalara çarpması ve o noktadan yansımaması sonucu oluşur. Işığın eşyaya çarpması sonucu o nokta ısınır ve ısı sebebiyle karanlık olur. Bu nedenle eşyaların karanlık bölgeleri gölgeleri olarak adlandırılır. Gölgeler, ışığın yönüne ve eşyanın şekline bağlı olarak değişir. Örneğin, mumun ışığı eşyaya dik olarak çarpıyorsa, gölge kısa ve belirgin olur. Ancak mumun ışığı eşyaya eğik olarak çarpıyorsa, gölge uzun ve bulanık olur.

1
31
1
1
134
10
73
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.