Karaoke nedir

Karaoke nedir
Karaoke, kelime anlamı olarak Japonca’da “orkestrasız müzik”, “boş orkestra” gibi anlamları ifade etmektedir.

Karaokenin aslı, bir karaoke kurulumunun olduğu ortamda (karaokede söylenecek şarkının sözlerinin geçtiği ekran, mikrofon, müzik gibi) sözleri takip ederek şarkı söylemektir. Karaoke ilk olarak Uzakdoğu ülkelerinde ortaya çıkmıştır. Hatta ilk karaoke makinasını üreten kişi Japon Inoue Daisuke’dir ve bu icadını 1971 yılında ortaya çıkarmıştır. 

Karaoke nasıl yapılır

Karaoke yaparken, bir kağıtta yazan ya da önünüzdeki ekrandan akan sözler eşliğinde şarkıyı söylersiniz. Şarkının melodisi bire bir aynı verilir. Yani, günlük hayatta dinlediğiniz ya da eskilerden de olsa çok sevdiğiniz bir şarkıyı sadece müziğiyle dinlediğinizi düşünün. Söz kısmında siz devreye girersiniz ve şarkıyı sözleriyle birlikte söylemeye başlarsınız. Söylediğiniz şarkı, elinizdeki mikrofon sayesinde bütün ortam tarafından duyulur.

Karaoke'de amaç nedir

1. Eğlenmek,
2. Stres atmak,
3. Duygularını ortaya dökmek,
4. Sahnede şarkı söylemenin nasıl bir his olduğunu anlamak,
5. Kendinizi kısa bir süreliğinede olsa bir star gibi hissetmek.

Karaoke araçları

1. Mikrofon
2. Ses sistemi
3. Sözleri çıkarılmış müzik
4. Şarkı sözlerinin geçtiği bir ekran
5. Kareoke makinesi

Karaoke makinesi kim ne zaman icat etmiştir

Karaoke makinesini 1971'de Inoue Daisuke bir otomobil teybi ile bir madeni para kutusu ve küçük bir amfiyi birleştirerek icat etti.

Kaynak:Eğitim Sistem

21
6
4
3
4
7
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.