Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerindeki etkisi araştırın

Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerindeki etkisi araştırın
Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerindeki etkisini araştırarak ulaştığınız bilgileri haberimizin devamından okuyabilirsiniz.

İklim tarımcılık faaliyetleri üzerinden önemli bir etkiye sahiptir. Örneğin çok soğuk olan bir bölgede arıcılık yapmak veya mera hayvancılığı yapmak mümkün olmaz. Veya sıcak denizlerde balıklar soğuk denizlere göre daha azdır ve daha az yağlıdır bu nedenle daha az lezzetlidir.

Küçükbaş Hayvancılık, Türkiye'de en çok beslenen hayvandır. Nedeni, karasal yani yarı kurak iklimden dolayı bozkırların bulunmasıdır. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Güneydoğu'da koyun sayısı en fazladır.

Yazları yağışlı ve serin geçen bölgelerde bulunan çayırlarda büyükbaş hayvan beslenir. En geliştiği yerler Erzurum-Kars Bölümü ile Doğu Karadeniz Bölümü’dür. Karasal yani yarı kurak iklimden dolayı bozkırların bulunması küçükbaş hayvancılığın yaygın olmasını ve gelişmesini sağlar. Ayrıca karasal iklim hayvancılık sektöründeki etkisi olumlu yönde diyebiliriz. Çünkü karasal iklim denizden ve sulak bölgelerden uzak tır. Bu nedenle hayvanlar besin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler

Karasal iklimin genel özellikleri

1. Kış erken gelir, çok soğuk olur. Kar ortalama 80-90 gün toprak üstünde kalır.
2. Yaz mevsimi erken gelir ve çok sıcak olur. Karlar hızla erir.
3. En sıcak ay ortalaması 20 °C civarındadır. Bazen sıcaklık 30 °C'ye kadar çıkabilmektedir.
4. En soğuk ay ortalaması -10 °C civarındadır. Bazı günler -40 °C'ye kadar sıcaklığın düştüğünde gözlenebilmektedir.
5. Yıllık sıcaklık ortalaması 3-5 °C'dir.
6. Yıllık sıcaklık farkı 40-50 °C'ye kadar ulaşabilmektedir.
7. Yıllık yağış ortalaması 500-600 mm civarındadır.

21004
20749
10847
5548
5420
4821
16161
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
27 Yorum