Karışımları süzme yöntemi ile nasıl ayırabiliriz

Karışımları süzme yöntemi ile nasıl ayırabiliriz
Karışımları süzme yöntemi ile nasıl ayırabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sıvı içerisinde çözünmeyen maddelerin olduğu karışımları süzme yöntemi ile ayırabiliriz. Süzme ile ayırma yönteminde, karışım bir süzgeçten geçirilir. Süzgecin gözeneklerinden daha büyük olan katı tanecikler süzgecin üzerinde birikir. Süzdükten sonra süzgeçte kalan maddeyi ayırdığımızda, karışımdaki maddeleri birbirinden ayırmış oluruz. Su içerisinde çözünmüş katı maddeleri ayırmak için buharlaştırma ile ayırma yöntemi kullanılır.

Bu yöntemde su ısıtılarak buharlaştırılır ve katı maddenin kabın dibinde birikmesi sağlanır. Böylece katı madde, karışımdan ayrılmış olur. Mutfaklarımızda kullandığımız birçok yiyecek yapılırken de buharlaştırma ile ayırma yöntemi kullanılır. Karışımları ayrıma yöntemlerinden süzme ve buharlaştırma yöntemleri anlatılmaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.