Karstik alanlarda yüzeye çıkan sıcak suların taşıdığı mineralleri biriktirmesiyle oluşan yer şekilleridir

Karstik alanlarda yüzeye çıkan sıcak suların taşıdığı mineralleri biriktirmesiyle oluşan yer şekilleridir
Karstik alanlarda yüzeye çıkan sıcak suların taşıdığı mineralleri biriktirmesiyle oluşan yer şekilleridir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Karstik alanlarda yüzeye çıkan sıcak suların taşıdığı mineralleri biriktirmesiyle oluşan yer şekilleridir

Ödev cevabı kısaca : Karstik yer şekilleri

Bahsettiğiniz tanım karstik alanlarda yüzeye çıkan sıcak suların taşıdığı minerallerin birikmesi sonucu oluşan yer şekillerini ifade ediyor. Bu mineraller sıcak suların yer altındaki kireç taşlarına temas ettiğinde erir, ancak yer yüzeyine ulaştığında soğuyarak çöker ve bu şekilde çeşitli yer şekilleri meydana gelebilir. Karstik yer şekilleri, özellikle kireç taşı gibi çözünür kayaçların yaygın olduğu bölgelerde görülür. Örnek olarak traverten terasları ve mağara oluşumları bu tür yer şekillerine örnek verilebilir.

15
15
16
6
2
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.