Kaşağı metninin ana fikrinden yola çıkarak bir hikâye yazınız

Kaşağı metninin ana fikrinden yola çıkarak bir hikâye yazınız
Kaşağı metninin ana fikrinden yola çıkarak bir hikâye yazınız, hikâyenize uygun bir başlıkkoyunuz yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Su Kaynağının Sırrı

Kaşağı köyü, kuraklık ve orman yangınlarıyla mücadele eden bir yerdi. Gençler, köylerini kurtarmak için unutulmuş bir efsanenin peşine düşerler. Efsaneye göre, köylerinin derinlerinde kurtuluşa yol açacak bir su kaynağı bulunmaktadır.

Gençler, zorlu bir yolculuktan sonra efsanenin izini sürdüler ve kaynağı buldular. Köye geri dönerek su kaynağını kullanmaya başladılar, böylece köylerini kuraklık ve susuzluktan kurtardılar. Bu hikaye, umutsuz durumlarda bile çaba, dayanışma ve cesaretin ne kadar değerli olduğunu vurguluyor.

Kaşağı adlı metnin ana fikri; insanın yaşamında neyin ne zaman olacağı tahmin edilemez. Bu nedenle de her zaman, her koşulda ve her yerde dürüst olmalı ömür boyu vicdanını yaralayacak, pişman olacağı davranışlardan uzak durulmalıdır düşüncesidir.

Keşke diyorum

Günler geçtikçe yaklaşan sınav ve stresi beni çok yoruyordu. Sınavlara çalışmak içimden gelmiyordu. Babam sürekli çalışmamı istiyor ve bana bu sınavın hayatımdaki önemini vurguluyordu. Fakat ailemin sözlerini dinlemiyordum. Sadece dinleme numarası yapıyordum. Bu durumdan da hiç hoşnut değildim ama canım da istemiyordu. Aylar geçti ve sınav zamanı gelmişti. Sınava girdim ve istediğim gibi geçmedi.

Aileme iyi bir sonuç alabileceğimi söylemiştim. İçim içimi yiyordu resmen. Ama bir anlık korku, heyecandan böyle bir şey söylemiştim. Ailem mutlu bir şekilde sonuçları bekliyordu. Hayaller kuruyorlardı. Fakat ben biliyordum bir şey olmayacağını. İyi bir sonuç elde edemeyeceğimi. Sonuçların açıklanacağı gün tüm aile heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. Sonuçlar açıklandığında ise koskoca bir hüsran idi. Barajı bile geçememiştim. Büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Aile içerisindeki tüm dengelerimizde alt üst olmuştu. O anda kendimden çok utandım. Hicap duydum. Ama iş işten geçmişti bile. G gün bugündür, yalan söylemem. Kendi aileme verdiğim zarar gelir hep aklıma. Son pişmanlık hiç bir zaman fayda etmiyor...

1017
830
378
84
143
304
942
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.