Kasların görevleri nedir

Kasların görevleri nedir
Kasların görevleri nedir, kasların görevleri nelerdir kısaca bu konuda sizlere bilgiler vereceğiz.

Kaslar, vücudumuzda hareket kabiliyetimizi sağlayan en önemli dokulardır. Aynı şekilde vücudumuzun içerisinde de bazı organların hareket sisteminin başlıca kaynağı kastır. Kas yapısı, insan vücudunun iskeletinin her yerinde yer almaktadır ve hareket esnasında kemikleri itip çeker. Yürürken bacağımızın her adımında kaslarımızın hareket ettiğini hissedebiliriz. Vücudumuzdaki güç depomuzu kaslar sayesinde sağlarız.

İnsan, hayvan ve bazı ilkel canlılarda kas sistemi hareket etmeyi sağlar. İnsanda iskelet ve kas sistemi birlikte destek ve hareket sistemini oluşturur. Kaslar kasılıp, gevşeyerek çalışırlar. Kaslar insanlarda bütün iç organları ve dış organları sarar.

Kaslar dokular halinde sistemlere yardımcı olur. Vücut bir kas ağı şeklinde sarılmıştır. Kasların görevleri insan vücudunda hayatidir.

Kasların görevleri genel olarak şu şekildedir:

  • Güç oluşumuyla iç ve dış organlarda destek ve hareket sağlar.
  • Hayati işlevlerin yerine gelmesini sağlar.
  • Vücuda iskeletle birlikte şekil verir.
  • Kemiklerde destekleyici özellik gösterir.
  • İskeletteki kemik ve eklemlerin hareket etmesini sağlar.
  • Vücudun genel itibariyle bütün hareketlerinde görev yapar.

1189
1121
2112
775
726
297
2352
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.