Kastamonu Üniversitesi kayıt işlemleri

Kastamonu Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Kastamonu Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detayla haberimizde...

KAYIT İŞLEMLERİ

2019-YKS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adaylar için e-kayıtlar 16-21 Ağustos 2019tarihleri arasında, üniversiteye gelerek kayıt yaptıracak adaylar için ise 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt sürecine ilişkin görsel için tıklayınız.

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI (İkinci öğretim öğrencileri içindir, birinci öğretim öğrencilerinden alınmayacaktır)

  • Öğrenim ücretleri 16-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Öğrenci Numarası ile birlikte Ziraat Bankasının Türkiye’de bulunan herhangi bir ATM’sinden yatırılabilecektir.
  • Öğrenci numaranızı https://obs.kastamonu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx linkinden öğrenebilirsiniz.
  • 2018-2019 akademik yılı için belirlenen öğrenim ücreti bilgisi için tıklayınız.

Not: Şehit ve gazi yakınları durumlarını belgelendirmeleri koşuluyla ikinci öğretim öğrencisi olsalar dahi katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

ELEKTRONİK KAYIT (E-Kayıt)

2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde Yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerinin e-devlet kapısı üzerinden yapılması planlanmıştır. Bununla ilgili olarak aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

  • Öğrenciler için e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. (İsteyen öğrenci üniversiteye gelerek kaydını yaptırabilir.) E-kayıtlar 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Özel yetenek programlarına yerleşen öğrenciler e-kayıt yaptıramayacaklardır. Ayrıca kayıtlarda sağlık raporu isteyen Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi (I. ve II. öğretim) Bölümü, Bozkurt Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (I. ve II. öğretim) programı ile Taşköprü Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım (I. ve II. öğretim) programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler de e-kayıt yaptıramayacaklardır. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrencilerin, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayacaktır.
  • Elektronik kayıt (e-kayıt) yaptırmak isteyen öğrenciler PTT şubelerinden e-devlet şifresi alacaklardır.
  • Elektronik kayıt yaptıracak öğrenciler 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” bölümünden kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.
  • E-Kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecek olup. Asker Alma Dairesinden askerlik durumu bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler Elektronik kayıt yapamayacak ve Üniversitemize yönlendirilecektir.
  • E-kayıt işlemini bitirdiğinizde YKS başvurusu sırasında vermiş olduğunuz cep telefonuna “Kaydınız başarı ile tamamlanmıştır. Ayrıntılı bilgi için https://kastamonu.edu.tr web adresini ziyaret ediniz.” şeklinde kısa mesaj gelecektir. Bu kısa mesaj kaydınızın tamamlandığı anlamına gelmektedir.
  • E-kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alarak saklayacaklardır.
  • Kayıt işlemini online yapan öğrenciler 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında aşağıda istenen belgelerle birlikte gelerek ders onaylarını yaptırmak zorundadırlar. Belgelerini eksik getirenlerin ders kayıtları yapılmayacaktır.

NOT: E-kayıt sürecinde size yardımcı olacak e-kayıt kılavuzu için tıklayınız.

Önemli Not : Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
1
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.