Katı basıncı nelere bağlıdır, tahmin edelim

Katı basıncı nelere bağlıdır, tahmin edelim
Katı basıncı nelere bağlıdır, tahmin edelim konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Anne ve çocuğun sahilde yürürken kumsala bıraktığı ayak izleri görülmektedir. Çocuğun ve annenin kumsalda bıraktığı izlerin farklı derinlikte olmasının sebebi kumsala uyguladıkları basınçların farklı olmasıdır. O hâlde katı basıncı nelere bağlıdır? Tahmin edelim.

Ödev cevabı kısaca : Katı basınç, bir cismin yüzeyine uyguladığı kuvvetin cismin yüzeyine etki eden alanına bölünmesiyle hesaplanır. Dolayısıyla katı basınç, uygulanan kuvvetin büyüklüğü ve bu kuvvetin cismin yüzeyine ne kadar alan üzerine dağıldığına bağlıdır. Basınç, kuvvet ve alan arasındaki ilişkiyi ifade eder, yani P (basınç) = F (kuvvet) / A (alan) formülü ile hesaplanır. Bu nedenle cismin ağırlığına ve temas ettiği yüzeyin büyüklüğüne göre katı basınç farklılık gösterebilir.

164
0
164
3
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.