Katıları taneciklerini bir arada tutan kuvvetlere göre sınıflandırınız

Katıları taneciklerini bir arada tutan kuvvetlere göre sınıflandırınız
Katıları taneciklerini bir arada tutan kuvvetlere göre sınıflandırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Maddeler doğada katı, sıvı, gaz ve plazma halinde bulunmaktadır. Maddeleri oluşturan taneciklerin düzenleri maddelerin halini ortaya koymaktadır. Maddeleri oluşturan taneciklerin düzeni maddelerin halini belirler. Katı maddelerin, tanecikli yapısında tanecikler birbirine çok yakın ve düzenlidir. Sıvı maddelerin, tanecikli yapısında tanecikler birbirine uzaktır. Gaz maddelerin,  tanecikli yapısında tanecikler birbirine çok uzaktır.

Katıların tanecikli yapılarını bir arada tutan kuvvetler, İyonik Kuvvetler, Kovalent Kuvvetler, Metalik Kuvvetler ve Moleküler Kuvvetler olarak dört tanedir. Katıların taneciklerini bir arada tutan kuvvetler bileşikleri meydana getiren kuvvetlerdir. Tanecikli yapıların bir arada bulunması atomların bağ kuvvetleriyle ilgilidir.

52
6
53
4
4
3
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.