​​​​​​​Katılım ve düşünce özgürlüğü hakkının önemi

​​​​​​​Katılım ve düşünce özgürlüğü hakkının önemi
​​​​​​​Katılım ve düşünce özgürlüğü hakkının önemini anlatan bir yazı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bu karar, Türk kadınına sosyal ve siyasal yaşamda bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Türk kadını evdeki uygar yerini yetkiyle almış, iş yaşamının her aşamasında başarılar göstermiştir. Siyasal yaşamda belediye seçimlerinde deneyimini gösteren Türk kadını, bu kere de milletvekili seçme ve seçilme suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor. Uygar memleketlerin birçoğunda kadından esirgenen bu hak, bugün Türk kadınının elindedir ve onu yetki ve başarıyla kullanacaktır.

Öğrendiklerimi Uyguluyorum
Katılım ve düşünce özgürlüğü hakkının önemini anlatan bir yazı yazınız. Yazdığınız yazıyı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Düşün ve Katıl

Düşünme bizleri diğer canlılardan ayıran en değerli özelliğimizdir. Ancak düşünür ve çevremizdeki sorunlara bir çözüm yolu ararsak yaşadığımız dünya daha da güzelleşecektir. Bunun yolu da herkesin düşüncesine, fikrine saygı göstermektir. Bu nedenle bizler fikir özgürlüğüne saygılı olurken düşüncelerimizle de gelişime katkıda bulunacağız.

Katılım insanların fikirlerini net bir şekilde herhangi bir konuda diğer insanlara iletmesidir. Eğer bu konuda kendini ilgilendirdiği halde sesini çıkarmaz ve geri çekilirse bu kişi sosyal ortam içerisinde Asosyal şekilde kalacak ve çekingen birisi olacaktır. Onun için katılın insanların fikirlerini özgürce dile getirebilmeleridir. Düşünce özgürlüğü hisse bir kişinin kendi fikirlerini kendi Aklından geçenleri kendini düşünce şekline kendini zevkini özgürce diğer insanlara aktara bilmesidir hiç kimse hiç kimsenin Neyi sevmesi gerektiğini Neyi dinlemesi gerektiğini veya hangi fikri savunacağına baskı yapamaz ve özgürlüğünün kısıtlayamaz herkes zevkine veya aklın idrak ettiği şekilde özgürce savunma ve düşünme hakkına sahiptir.

5304
4342
4700
1725
2878
1371
4611
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum