Kavimler göçü, feodalite, dogmatizm ve toplumsal tabaka nedir
Kavimler göçü : Çeşitli sıkıntılar sebebiyle her şey ve herkes ile kalıcı göçen büyük devletlerin göçüşüne verilen ad genelde hunlar yüzünden
Feodalite: Ortaçağ avrupa'sında toprağı ve üzerinde yaşayan köylüleri bir kişinin malı sayan rejim, derebeylik
Dogmatizm: kişisel eğilimlere dayanarak körü körüne inanma
Toplumsal tabaka : toplumu meydana getiren üyelerin ya da öğelerin bir ya da daha fazla ölçüte göre hiyerarşik sıralanmaları.
Asya Hun Devletinin parçalanmasından sonra Çin egemenliğine girmek istemeyen Hunluların Balamir önderliğinde Batı yönünde ilerlemesi, bu ilerleme sırasında önlerine çıkan “Barbar kavimleri” Roma İmparatorluğu topraklarına göçe zorlaması nedeniyle 376 yılında başlayan büyük göç dalgasına “Kavimler Göçü” denir.
Feodalite :
- Başta Ortaçağ Avrupası olmak üzere tarihin birçok evresinde rastlanan toplumsal, siyasal ve ekonomik örgütleniş biçimidir.
- Siyasi ve askeri gücü elinde bulunduran geniş topraklara sahip derebeyler sınıfı ilebu sınıfın egemenliğine bağlı köleler sınıfının, toplumsal yapının temelini oluşturduğu sosyal düzene Feodalite denir.
Dogmatizm :
- Düşüncenin bağımsızlığını ve özgürlüğünü sınırlayan ya da ortadan kaldıran her türlü katı düşünme biçimi.
- öne sürülen düşünceleri, ilkeleri, öğretiyi eleştirinin süzgecinden geçirmeden doğru olarak kabul edip benimseyen ve bunlardan katı bir yöntemle önermeler türeten felsefe anlayışı.
Toplumsal Tabaka:
Toplumu oluşturan bireylerin belli bazı ölçütlere göre hiyerarşik bir düzen içinde birbirinden ayrılmasıdır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.