Kaymakamlık sınav başvuruları başladı

Kaymakamlık sınav başvuruları başladı
Yönetici olmak idealiyle yaşayan gençlerin favori sınavlarından olan kaymakamlık adaylığı sınavı başvuru bugün itibariyle başladı.

Hangi bölümler başvurabilecek?

Kaymakamlık sınavına her zaman olduğu gibi bu sefer de Hukuk Fakültesi veya İİBF (SBF, İşletme, İktisat Fakülteleri dahil) bölümlerinden mezun olan adaylar başvurabilecek. Bu bölümlerin hangi bölümler olduğunu görmek için tıklayınız. 

Mezun olmadan girilebilir mi?

Hayır. Adayların sınav başvurularının son günü olan 18 Şubat itibariyle mezun durumda olmaları gerekir.

Başvurular ne zaman?

Başvurular 5 - 18 tarihleri arasında alınacak.

Yaş şartı nedir?

01 Ocak 2015 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olanlar sınava başvurabilir. (Yani, 01.01.1980 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilirler.)

Başvurular nasıl yapılacak?

Öncelikle, adaylar herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru yapacaklardır. Sonrasında ise başvuru yapan adaylar, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 110,00 TL (%18 KDV dahil) sınav ücreti yatıracaklardır. Adaylar, banka/ATM'den sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır. Ödeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve İçişleri Bakanlığı sorumlu olmayacaktır. Fazla ya da yersiz ödeme yapan kişilere herhangi bir iade yapılmayacaktır.

AÖF mezunları başvurabilir mi?

Evet. Açıköğretim fakültelerini bölümlerinden mezun olanlar da kaymakamlık sınavına girebilirler. Kaymakamlık da bir a grubu meslektir ve açıköğretim mezunları da kaymakamlık gibi her türlü a grubu sınava girmekte ve kazanmaktadırlar.

Kutay Seymen ARIKAN

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.