Kaynakları bilinçsizce kullanmanın canlı yaşamına zararları neler olabilir

Kaynakları bilinçsizce kullanmanın canlı yaşamına zararları neler olabilir
Kaynakları bilinçsizce kullanmanın canlı yaşamına zararları neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler hayatları için gerekli oksijeni hava ile kullanırlar. İnsanların çeşitli şekillerde, fabrika bacaları, araba egzoz hazları ile bu havayı kirletirler. Bu hava kirliliği ile zehirli atıklar yağmur suları ile akarsularına ve toprağa karışmaktadır. Toprakta bulunan ve suda yaşayan canlılar bu durum olumsuz etkilemekte, canlı türlerinin azalmasına ve yok olmasına sebep olmaktadır. Doğadaki canlı türlerinin zenginliği sağlıklı bir çevre ile mümkün olabilmektedir.

İnsanlar hayatlarını sürdürebilmek için su, hava, bitki örtüsü, toprak, madenler ve hayvanlar gibi doğal kaynaklara ihtiyaç duyarlar. İnsanlar Doğal kaynaklara hiç bitmeyecek zannederek bilinçsizce tüketirler. Bu yüzden doğal kaynakları bitim aşamasına getirmiştir.

Bitkiler, insanlar ve hayvanlar ihtiyacı olan oksijeni havadan alırlar. İnsanların bilinçsiz kullanımları sonunda hava kirlenmekte ve zehirlenmekte, zehirlenen hava da canlılara ve doğal kaynaklara zarar vermektedir. Kirlenen hava yağmur suları yoluyla yeraltı sularına ve toprağa ulaşır. kirli hava böylece topraktaki canlılar içinde tehlike olmaktadır. Toprağa dökülen sıvı ve katı atıklar toprağa çok büyük zararlar verir. Bu topraklardan yetişen ürünler de hayvanlar ve insanlar için çok zararlıdır.

Su insanlar için yaşamsal önemli bir doğal kaynaktır. Suyu yanlış kullanımdan dolayı kirleten ve miktar olarak azaltan insan oğlu kendi hayatları için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

1035
286
591
247
227
231
663
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.