Kaynayan suya tuz atıldığında kaynamanın durmasının nedeni ne olabilir

Kaynayan suya tuz atıldığında kaynamanın durmasının nedeni ne olabilir
Kaynayan suya tuz atıldığında kaynamanın durmasının nedeni ne olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kaynayan suya tuz atıldığında kaynamanın durmasının nedeni ne olabilir

Ödev cevabı kısaca : Tuz eklenen suyun kaynaması daha yüksek bir sıcaklık gerektirir, bu nedenle kaynama süresi uzar. Bu, tuzlu suyun normal suya göre daha yüksek bir kaynama noktasına sahip olmasından kaynaklanır.

Kaynamış suya tuz eklediğinizde, kaynama durur çünkü tuzun çözeltideki suyun buhar basıncını düşürmesi nedeniyle kaynama noktası yükselir. Normalde, kaynama noktası, suyun buhar basıncının atmosfer basıncına eşit olduğu sıcaklıktır. Ancak, tuz eklenirse, tuzun çözelti içindeki su moleküllerinin serbest hareketini engeller ve buhar basıncını azaltır. Bu, kaynama noktasının artmasına ve suyun normalden daha yüksek bir sıcaklıkta kaynamasına neden olur. Bu nedenle, tuzlu suyun kaynama noktası, tuz eklenmemiş saf suya göre daha yüksektir ve kaynama noktasına ulaşıldığında kaynama durur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.