Kehf suresinin 107 - 110. ayetlerinde kim, kime söylüyor

Kehf suresinin 107 - 110. ayetlerinde kim, kime söylüyor
Kehf suresinin 107 - 110. ayetlerinde kim, kime söylüyor, ayetlerin ana konusu nedir, ayetlerde geçen temel kavramlar nelerdir, muhataplardan ne yapmaları isteniyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Arkadaşlarınızla Kehf suresinin 107 - 110. ayetlerinin meallerini birkaç defa okuyunuz, yapılan açıklamaları da dikkate alarak ayetlerle ilgili aşağıdaki soruları cevaplandırınız

Kim, kime söylüyor?
Cevap
: Tanrı kullarına söylemektedir.

Ayetlerin ana konusu nedir?
Cevap: İman eden insanların, sadece ahretleri için çalışan insanlar olmadıkları, aynı zamanda dünya ve ahiret için yararlı işler yapanlar olduklarından bahsedilmektedir.

Ayetlerde geçen temel kavramlar nelerdir?
Cevap
: Yararlı işler yapma, Tanrı buyruğu, cennetle ödüllendirilme, ahiret gibi kavramlar vardır.

Muhataplardan ne yapmaları isteniyor?
Cevap
: Kehf Suresi 107. Ayette, Allah’a gerçekten iman edenlerin durumundan söz edilmektedir. İman eden insanlar, sadece ahretleri için çalışan insanlar değiller. Aynı zamanda dünya ve ahiret için yararlı işler yapanlardır.

33
31
31
32
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.