Kehf suresinin 107-110. ayetlerinin anlamı

Kehf suresinin 107-110. ayetlerinin anlamı
Kehf suresinin 107-110. ayetlerinin anlamı ve bu ayetlerde nelerden söz edildiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kehf suresi 107. ayeti: İman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlara gelince, onlar için de konak olarak firdevs cennetleri vardır.

Kehf suresi 110. ayeti: De ki: “Ben, yalnızca sizin gibi bir insanım. Şu var ki bana, ilâhınızın, sadece bir ilâh olduğu vahyolunuyor. Artık her kim rabbine kavuşmayı bekliyorsa dünya ve âhirete yararlı iş yapsın ve rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın.”

Bu ayetlerde şunlardan söz edilmektedir:

Kehf Suresi 107. Ayette, Allah’a gerçekten iman edenlerin durumundan söz edilmektedir. İman eden insanlar, sadece ahretleri için çalışan insanlar değiller. Aynı zamanda dünya ve ahiret için yararlı işler yapanlardır.

Kehf Suresi 110. Ayette, Hz. Muhammed’e (s.a.v) bir hitap vardır “de ki” şeklinde başlayan bir ayet. Yani o dönemin müşrikleri putlara tapındıklarında kendilerince Allah’a daha yakın olmak için putlarını aracı olarak kullanırlardı. Muhammed’e O müşriklere veya puta tapınanlara söyle “Ben, yalnızca sizin gibi bir insanım.” Yani ne tapınacak kişi benim de ne de size rızkı verecek kişi benim.

1088
83
533
29
481
30
168
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.