Kekler neden kabarır

Kekler neden kabarır
Kekler neden kabarır, kekin sönmemesi için ne yapılır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kekler neden kabarır, kekin sönmemesi için ne yapılır

Ödev cevabı kısaca : Kabarık keklerin kabarması, içerdikleri kabartma ajanlarının (genellikle hamur karbonatı veya kabartma tozu) reaksiyonları sonucunda meydana gelir. Kabarık keklerin kabarması, hamur içindeki gaz kabarcıklarının oluşması ve genişlemesi ile gerçekleşir. Bu kabarcıkların oluşumu, kekin doku ve hacminin artmasına neden olur, bu da kekin kabarık ve hafif olmasını sağlar.

Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.

0
2
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.