Keklik nedir

Keklik nedir
Adına türkülerin bile yapıldığı Keklik hayvanı ile ilgili olarak kısa ve genel bilgilerin yer aldığı yazımız.

Keklik, Tavuksular takımının Sülüngiller familyasından Perdrix, Alectrois vb cins kuşlara verilen genel ad.

Kalın gövdeli, kısa kuyruklu, orta büyüklükte bir kuştur. Dişiler erkeklerinden biraz daha küçüktür. Bazı türlerinin ayaklarındaki kabartı dışında ayaklarında mahmuz yoktur. Dişi ve erkek sürekli bir arada, üreme mevsimi dışında da sürüler halinde yaşarlar. Afrika, Asya ve Avrupa’da yaşayan eti için avlanan bir kuştur.

Türkiye’de Güney Toroslar’da, Fırat ve Dicle havzasında ve Güneybatı Anadolu’da yaşayan başlıca türleri: Bahçe kekliği, boz keklik, çil keklik, kırmızı keklik (taş kekliği), kınalı keklik (dağ kekliği). Bunların yanı sıra Orta Asya ve Avrupa’da yaşayan boz keklik, gövdesi esmer, yanakları kızıl, gerdanı pas renginde bir kuştur. Balkan Yarımadası ile Asya’da yaşayan kınalı keklik, gerdanı beyaz, gerdan çevresi siyah, gaga ile göz çevresi siyah, gagası ve ayakları kırmızı olan bir kuştur. Afrika’nın kuzeydoğusunda ve Asya’nın güneybatısındaki ülkelerde yaşayan kum kekliği, kızıl kekliğe yakın bir türdür.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.