Kelebek, galapagos kaplumbağası, fil ve sekoya ağacının yaşam sürelerinin ne kadar

Kelebek, galapagos kaplumbağası, fil ve sekoya ağacının yaşam sürelerinin ne kadar
Kelebek, galapagos kaplumbağası, fil ve sekoya ağacının yaşam sürelerinin ne kadar olduğu ile ilgili bir araştırma yapınız.

Soru : Kelebek, galapagos kaplumbağası, fil ve sekoya ağacının yaşam sürelerinin ne kadar olduğu ile ilgili bir araştırma yapınız.

Kelebek, 12 ay yaşamaktadır.

Galapagos kaplumbağası, 100 – 150 sene arasında yaşamaktadır.

Fil, 60 – 70 sene arasında yaşamaktadır.

Sekoya ağacı, yaklaşık olarak 3000 yıl yaşamaktadır.

Dev Galapagos Kaplumbağası, Galapagos ve Aldabra Adaları'nda yaşayan günlerde kara kaplumbağalarıdır . 16. Yüzyılda Batılılar Tarafından keşfedilen bu dev kaplumbağalarla dolu Olan adaya İspanyolca kaplumbağa anlamındaki Galapagoadı. Ama buraya gelen insanlar adadaki canlıların bir kısmı yok yok neden oldu olmuş. İlk gelenler bu kaplumbağaların bir şey yemesinden yaşa ve bir şeyler yemesinden yaşayabildiklerini bilmiyorlar. Uzun okyanus yolculukları için gemilere ihtiyacınız bu canlılar ihtiyaç duyuldukça yemek için öldürülüyorlardı. Ayrıca adaya getirilen evcil hayvanlar bu kaplumbağaların yumurtalarını ve yavrularını yediklerinden sayılarının ıslanmasını sağlarlar. Günümüzde bu kaplumbağalar koruma altındadırlar ve insan ömründen uzun yaşayabilirler. Dev galapagos kaplumbağası tek bir türün üzerinde biriktirilebilmeyi sağlamak.

Sahil Sekoyası, servigiller (Cupressaceae) familyasının Sequoia cinsinden tek bir türle temsilcisi olan (monotipik) 120 m boy, 7 m çap yapabilen anavatanı Kuzey Amerika'nın büyük bir ağaç türü. Herdem yeşil ve dev yapılı ağaçlardır. Oldukça kalın kabukları vardır. Genç sürgünleri önce kırmızı, sonra kahverengidir.

1710
548
633
221
224
227
1476
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
24 Yorum