Kelime-i şehadette hangi hususları dile getirmekteyiz

Kelime-i şehadette hangi hususları dile getirmekteyiz
Kelime-i şehadette hangi hususları dile getirmekteyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah’ın varlığı birliği ve Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğu vurgulanmaktadır.

Kelime-i şehadet iki aşamalı bir sözdür. Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed a.s.’ın O’nun kulu ve resulü olduğuna şahitlik beyanı ile dile getirilmektedir. İslam’ın birinci şartı olan kelime-i şehadet, namazlarda da dile getirilen en önemli sözdür. Kelime-i şehadet, İslam’a girmek ve İslam’ı yaşamak, anlamak için gerekli bir sözdür. Kelime-i şehadet, getirmek ibadettir.

Kelime-i Şehadet Okunuşu:

“Eşhedü En Lâ İlâhe İllallah Ve Eşhedü Enne Muhammeden Abdûhü Ve Resûlü”

Kelime-i Şehadet Anlamı:

“Ben şehadet ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür.”

De ki: Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim. Eğer ben gaybı biliyor olsaydım daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim.”

Cevap: Bu ayetten Allah izin vermedikçe hiçbir şeyin olamayacağı ve Peygamberin ancak Allah’ın izin verdiği kadar bilgiye sahip olduğu aktarılmaktadır.

124
139
115
142
44
36
170
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.