Keman yayında at kılı kullanılmasının nedeni nedir

Keman yayında at kılı kullanılmasının nedeni nedir
Keman yayında at kılı kullanılmasının nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kemal yayında At kılı kullanılır bulunun sebebi ise ses tonunun daha iyi olması ve kullanım süresinin uzun olmasıyla ilgilidir. Yapay yaylara göre daha iyi bir performans gösterdiği için At kılı tercih edilmektedir. At’ın kuyruk kıllarının uzadığı zaman hayvanı rahatsız etmeyecek şekilde kesilir ve bu kıllar daha sonradan değerlendirilir.

At kılı pahalıdır, enstürüman satan yerlerde bulunur ancak zaman zaman taklitlerinin de satıldığı görülmektedir, taklitlerinden sakınmak gerekir. At kılı performansının daha iyi olması sebebiyle keman yayında kullanılır.

Kıl, atkuyruğundan yapılan “doğal yay kılı” ve plastik maddelerden yapılan “yapma yay kılı” olmak üzere ikiye ayrılır. Kullanım süresi ve net ses verme özelliğinden dolayı, doğal yay kılları daha çok tercih edilirler. Sürtünme sonucunda zamanla kıl miktarı azaldığından parlak ses elde etmek güçleşir. Bu yüzden kıl miktarı göz önünde bulundurulmalıdır.

238
251
106
36
3
3
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.