Kemiklerimizin bir araya gelmesini, aralarında bağlantı oluşmasını sağlayan yapılara ne ad verilir

Kemiklerimizin bir araya gelmesini, aralarında bağlantı oluşmasını sağlayan yapılara ne ad verilir
Kemiklerimizin bir araya gelmesini, aralarında bağlantı oluşmasını sağlayan yapılara ne ad verilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eklem, iki veya daha fazla kemiğin, vücut bölümlerinin hareket edebilmesini sağlamak maksadıyla birleştiği kısıma verilen ad. Eklem, canlılarda kemiklerin bir araya geldiği yere denir. Eklem, vücudun hareket eden herhangi bir bölgesinde bulunan ve iki kemik arasında yer alan; çeşitli bağlarla veya içindeki sıvıyla vücuda hareket kabiliyetini veren yapıdır.

Eklemler, bulundukları yere ve hareketlerine göre Oynamaz eklemler (synarthrosis)yarı oynar eklemler (amphiarthrosis) ve oynar eklemler ya da oynaklar (diarthrosis) olmak üzere üç grupta toplanır.

Eklemlerin görevleri nelerdir

  • Kemiklerin hiç biri eğilip bükülemez, tek başına hareket etmesi için eklemlere ihtiyaç vardır.
  • Kemikleri hareketli hale getiren eklemlerdir.
  • Eklemler, vücudun hareketini sağlamakta olup daha seri hareket etmemize olanak sağlar.

526
479
105
254
309
119
630
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.