Kemikleriniz olmasaydı vücudunuz nasıl bir şekil alırdı

Kemikleriniz olmasaydı vücudunuz nasıl bir şekil alırdı
Kemikleriniz olmasaydı vücudunuz nasıl bir şekil alırdı, bir yere gitmek istediğinizde nasıl hareket ederdiniz?

Eğer iskelet sistemimiz olmasaydı sürüngenler gibi yerlerde sürünürdük. Buda hayatımızı çok zorlaştırırdı. İsterseniz yere yüz üstü yatıp yılanlar gibi sürünerek ilerlemeye çalışalım. (Çocuklar yerde sürünerek ilerlemeye çalışırlar) Gördünüz mü ne kadar zorlandık ve yorulduk. O yüzden hareketlerimizi daha rahat yapmak için kemik ve iskelet sistemimiz evrimleşmiştir.

Vücudumuzda iskelet yapısı olmasaydı sürüngenlerden farkımız olmazdı. Kemik yapısı hareket etmemizi kolaylaştırmaktadır. Yılanları örnek gösterebiliriz kemikleri yoktur sadece kas gücü ile hareket edebilirler. Bu onları savunmasız ve hareket kabiliyetini sınırlamaktadır. Yürümek, koşmak, eğilmek, dönmek gibi vücudumuzdaki bütün kısımları hareket ettirmemizde çeviklik sağlamaktadır.

23
105
28
51
50
9
56
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.