Kemoreseptör nedir, kemoreseptör ne demek

Kemoreseptör nedir, kemoreseptör ne demek
Kemoreseptör nedir, kemoreseptör ne anlama geldiği konusunda bilgiler vereceğiz.

Kemoreseptör nedir, ne anlama gelir

  1. Kimyasal enerji değişikliklerini alan almaçlar, kemosensör. Dildeki lezzet tomurcukları, burundaki koku almaçları, glomus carotikum ve arcus aorticus'ta bulunan glomus aorticum ve kandaki oksijen, karbondioksit ve pH değişikliklerini alan almaçlar.
  2. Kimyasal maddelere karşı duyarlı olan almaçlar.
  3. Kemoreseptör, kimyasal bir maddeyi (iç oluşlu veya uyarılmış) biyolojik bir sinyale dönüştüren bir özel duyusal reseptör hücresidir.
  4. Kemoreseptör : Belirli bir kimyasal maddenin ya da kimyasal ortam değişikliğinin uyardığı hücrelere ya da sinir uçlarına verilen ad;

Kemoreseptör; Veteriner alanında kullanılan bir kelimedir.

Veterinerlikte sözlük anlamı:

Kimyasal enerji değişikliklerini alan almaçlar, kemosensör. Dildeki lezzet tomurcukları, burundaki koku almaçları, glomus carotikum ve arcus aorticus’ta bulunan glomus aorticum ve kandaki oksijen, karbondioksit ve pH değişikliklerini alan almaçlar.

Etiketler :
202
216
4
2
6
3
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.