Kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak onun duygularını, düşüncelerini, değer yargılarını daha iyi hissedebiliriz

Kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak onun duygularını, düşüncelerini, değer yargılarını daha iyi hissedebiliriz
Kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak onun duygularını, düşüncelerini, değer yargılarını daha iyi hissedebiliriz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak onun duygularını, düşüncelerini, değer yargılarını daha iyi hissedebiliriz. Bu düşünceden hareketle aşağıdaki cümleleri kendi ifadelerinizle tamamlayınız.
1. Ben “Bayram Yeri” metnindeki torun olsaydım ............
2. Ben “Bayram Yeri” metnindeki nine olsaydım .............

1. Ben "Bayram Yeri" metnindeki torun olsaydım, büyükbabamın anlattığı eski bayramları daha iyi anlar ve o günlerin ne kadar özel olduğunu daha derinden hissederdim. Eski gelenekleri ve aile birliğini daha fazla takdir ederdim.

2. Ben "Bayram Yeri" metnindeki nine olsaydım, torunumun o eski bayram günlerine olan özlemini anlardım. Ona o günlerin sıcaklığını ve mutluluğunu yaşatmak için elimden geleni yapardım. Aynı zamanda, geçmişle gelecek arasında köprü kurarak aile bağlarını daha da güçlendirirdim.

2
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.