Kendinizi 1800’lü yıllarda yaşayan bir fabrika işçisi olarak hayal ediniz

Kendinizi 1800’lü yıllarda yaşayan bir fabrika işçisi olarak hayal ediniz
Kendinizi 1800’lü yıllarda yaşayan bir fabrika işçisi olarak hayal ediniz. Çalışma şartlarınızın iyileşmesi için neler yapardınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

O dönemlerde neredeyse yirmi dört saat açık olan fabrikalarda, kadın ve erkekler hatta çocuklar ağır şartlarda ve uzun süreli mesailerle çalıştırılıyordu. İşçilerin aldıkları ücret ise geçimlerini sağlamakta yetersiz kalıyordu. Kadınlar, erkeklere oranla daha az ücretle çalıştırılmaktaydı. Öncelikli olarak çalışma saatlerine yasal bir düzenleme getirir 8 saate çekerdim. Sonrasında eşit işe eşit ücret uygulaması ile sosyal hakları geliştirmeye çalışırdım. Ayrıca da iş güvenliğini en üst noktaya çıkarırdım ki ölümler olmasın diye.

  • İşçileri bir araya toplar.
  • İşverenlerle görüşürdüm. Çalışma şartlarımızın düzelmesini isterdim.
  • eğer şartlarımız iyileşmezse hep birlikte işi yavaşlatma, işe geç gelme, grev gibi davranışlarda bulunurduk.
  • Çalışma şartları iyi olan işçilerin daha verimli olacağını işverenlere anlatırdım.

240
31
436
35
300
31
424
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.