Kendinizi tanıtan ve yeteneklerinizin ortaya çıkması için neler yapmanız gerekir

Kendinizi tanıtan ve yeteneklerinizin ortaya çıkması için neler yapmanız gerekir
Kendinizi tanıtan ve yeteneklerinizin ortaya çıkması için neleryapmanız gerektiğini anlatan bir sunu örneğini bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Merhaba, öncelikle sizlere yeteneğin ne olduğunu açıklamak istiyorum. Yetenek; genel anlamıyla insanın doğuştan gelen, öğrenme olmaksızın herhangi bir alanda onu diğerlerine göre daha farklı kılan her türlü yeterlilik ve üstün beceri özelliği olarak tanımlanabilir. Yetenek, fiziksel veya zihinsel olabilir. Yani soyut anlamda matematik, edebiyat, sanat gibi kavramsal düşünme becerisinin gelişmiş olduğu alanlarda ortaya çıkabildiği gibi, fiziksel, somut bir işin, mekanik ilkeler çerçevesinde hızlı, yaratıcı çözümlemeler ve yüksek el becerisiyle de ortaya çıkabiliyor. Yetenek ister gelişmiş, ister gelişmemiş olsun, belirli türden işler yapma konusunda doğuştan gelen bir potansiyel. Yani temel olarak herkesin yapabileceği şeyleri, herkesten daha iyi ve farklı yapabilme becerisine “yetenek” diyebiliriz.

Benim resim yapma konusunda yeteneğim var. Bu yeteneğimin önce ailem, sonra da sınıf öğretmenim ve resim öğretmenim farkına varmıştı. Resim öğretmenim, çizimlerimle ilgili şunları anlatmıştı. Çizimlerimde derinlik, oran ve yerleştirmenin göze çarptığını, resimle ilgili çalışmaları büyük bir ciddiyetle ele aldığımı ve bu uğraşlardan zevk aldığımı, çalışmalarımda özgünlüğün dikkat çekici olduğunu, duygularımı resimle ifade ettiğimi, üç boyutlu çalışmalar yapmaktan hoşlandığımı, resimlerimde sadece kendi hayal gücümü kullandığımı belirtti.

Yeterli titizlikle, odaklanma, disiplin ve bilinçli bir çalışma modeli yetenekle birleşirse hayatımızda başarıyı getiriyor. Yeteneğin karşılığını bulmuş disiplinli çalışma sonucunda da aynı şekilde hayatta bireysel ve mesleki üstün başarıyı elde etmek mümkün. Ben de çalışmalarımı yeteneğimle birleştirip sevdiğim mesleği yapmak istiyorum. Çünkü sevdiğim mesleği yaparsam mutlu olacağıma inanıyorum. Ressam ya da resim öğretmeni olmak istiyorum. Resim yeteneğimi keşfeden aileme ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim.

2
2
1
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.