Kendisine yaklaşmakta olan itfaiye aracına doğru ilerleyen bir motosikletlinin itfaiye aracına yaklaştığı süre boyunca duyduğu

Kendisine yaklaşmakta olan itfaiye aracına doğru ilerleyen bir motosikletlinin itfaiye aracına yaklaştığı süre boyunca duyduğu
Kendisine yaklaşmakta olan itfaiye aracına doğru ilerleyen bir motosikletlinin itfaiye aracına yaklaştığı süre boyunca duyduğu ses nasıl değişir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kendisine yaklaşmakta olan itfaiye aracına doğru ilerleyen bir motosikletlinin itfaiye aracına yaklaştığı süre boyunca duyduğu ses nasıl değişir? Açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Motosikletlinin itfaiye aracına doğru yaklaşması sırasında, sesin frekansı artar ve tonu yükselir. Bu değişiklik, Doppler etkisiyle ilgilidir.

Motosikletlinin itfaiye aracına doğru ilerlerken duyduğu ses, Doppler etkisi nedeniyle değişebilir. Doppler etkisi, bir ses dalgasının kaynağına veya alıcısına doğru yaklaşırken veya uzaklaşırken frekansındaki değişimi ifade eder.

Eğer motosikletlinin itfaiye aracına doğru ilerliyorsa, ses dalgaları araçtan daha hızlı bir şekilde yaklaşır. Bu durumda, ses dalgalarının sıkıştırılması nedeniyle frekansı artar. Motosikletlinin itfaiye aracına doğru yaklaşması sırasında duyduğu ses daha yüksek bir ton veya frekansta olacaktır.

Tam tersi durumda, eğer motosikletli itfaiye aracından uzaklaşıyorsa, ses dalgaları araçtan uzaklaştığı için frekansı azalır. Bu durumda, duyulan ses daha düşük bir ton veya frekansta olacaktır.

Dolayısıyla, motosikletlinin itfaiye aracına doğru ilerlediği süre boyunca duyduğu ses, Doppler etkisi nedeniyle frekans değişikliklerine bağlı olarak değişecektir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.