Kene ısırması durumunda neler yaparsınız

Kene ısırması durumunda neler yaparsınız
Kene ısırması durumunda neler yaparsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vücudunuza tutunan keneyi çıplak elle dokunmadan; eldiven, bez ya da poşet ile çıkartın, çıkartamıyorsanız zaman kaybeden en yakın sağlık kuruluşuna gidin. Vücuda yapışmış keneler, hijyen ortamı sağlanıp eldiven giyildikten sonra ezilmeden, ağızdan veya başından tutularak bir cımbız veya pens yardımıyla, vida çıkarır gibi sağa sola çevrilerek çıkarılmalı. Keneleri vücuttan uzaklaştırmak amacıyla üzerine sigara basmak veya kolonya ve gazyağı dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır

Kene ısırması durumunda yapılması gerekenler:

  • Keneler ısırdığında vücudumuzda tutunur ve vücuttan uzaklaştırılması zordur. Keneyi kendimiz çıkarmaya çalışmamalıyız.
  • Hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalı en kısa sürede keneyi vücudumuzdan uzaklaştırmalıyız.
  • Keneyi kendimiz öldürmemeliyiz. Müdahaleyi bir sağlık personeli yapmalı.
  • Kene çıkarılırken dikkat edilmesi gereken unsurlar; keneyi öldürmeden pens veya cımbız kullanarak sağa ve sola döndürerek çıkarmak gerekir. Müdahale yapılan ortamın hijyeni sağlanmalıdır.
  • Kene çıkarıldıktan sonra müdahale edilen bölgeye antiseptik solusyon uygulanmalıdır.

305
225
229
228
228
227
229
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.