Kerem ve Kaan’ın 4. kata ulaştıklarında potansiyel enerjileri eşit midir

Kerem ve Kaan’ın 4. kata ulaştıklarında potansiyel enerjileri eşit midir
Kerem ve Kaan’ın 4. kata ulaştıklarında potansiyel enerjileri eşit midir, her ikisinin kütleleri farklı olsaydı 4. kata çıktıklarında potansiyel enerjileri bu durumdan etkilenir miydi konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kerem ve Kaan’ın kütleleri eşit ve 50 kg’dır. Kerem apartmanın 4. katına asansörle, Kaan ise merdivenlerden çıkıyor. Kerem ve Kaan’ın 4. kata ulaştıklarında potansiyel enerjileri eşit midir? Her ikisinin kütleleri farklı olsaydı 4. kata çıktıklarında potansiyel enerjileri bu durumdan etkilenir miydi?

Ödev cevabı kısaca : Eğer Kerem ve Kaan'ın kütleleri eşitse ve aynı yüksekliğe çıkıyorlarsa, potansiyel enerjileri eşit olacaktır. Ancak, eğer kütleleri farklı olsaydı, potansiyel enerjileri kütle ile doğru orantılı olduğundan dolayı farklı olacaktı. Daha ağır olanın potansiyel enerjisi daha yüksek olacaktı.

20
4
2
1
2
2
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.