Kevlar nedir

Kevlar nedir
Kevlar nedir, kevlar nasıl üretilir, kevlar nerelerde kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kevlar, 1965 yılında Stephanie Kwolek tarafından otomativ sektörü için araştırmalar yapılırken bulunmuş, hafif ve karbon içerikli bir kompozit malzemedir. Isıyı iyi iletmez, dayanıklı bir polimerdir. Çok dayanıklı liflerden oluştuğu (aynı kütledeki çelikten beş kat daha kuvvetli), hafif ve tutuşması zor olduğu için araç lastiklerinde çelik teller yerine kevlar kullanılır.

Ayrıca aynı özellikleri nedeniyle kurşun geçirmez yelek, yarış teknelerinin gövdeleri, kayak ekipmanları, miğfer, kask, bıçak darbelerine karşı zırh, dağcılık ipi, ısıya dayanıklı giysi yapımında da kevlar kullanılır.

Kevların üretimi, Laboratuvar ortamında üretilen bu polimer aslında: 1,4-Fenilen-diamin(C₆H₄(NH₂)₂) ve Tereftaloil klorür monomer eriyiğinin yoğunlaşmasıyla ve HCl içinde çözünmesiyle meydana gelir.

35
33
33
33
33
33
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.