Kevser Suresi’ne bu isim niçin verilmiş olabilir

Kevser Suresi’ne bu isim niçin verilmiş olabilir
Sizce Kevser Suresi’ne bu isim niçin verilmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimize cennette Kevser havuzu verileceği için ve müşriklerin Hz. Peygamberin erkek çocuğu olmadığı için söyledikleri sözlere bir cevap olabilir.

Kur’an-ı Kerim, surelerden meydana gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’deki sureler toplamda 114 tanedir. Bir kısmı Mekke’de bir kısmı Medine’de nazil olmuştur. Kur’an-ı Kerim 23 senede nazil olarak tamamlanmıştır. Hazreti Ebubekir r.a. döneminde kitaplaştırılmıştır. Hazreti Osman r.a. döneminde ise çoğaltılarak çeşitli vilayetlere gönderilmiştir.

Kur’an-ı Kerim’deki sureler çeşitli uzunluklarda olarak farklı ayet sayılarına sahiptir. Sure isimleri, surede yer alan bir kelimeden ya da bir konudan yararlanılarak konulmuştur. Kevser suresi de bu surelerden biri olarak cennetteki kevser suyundan bahsettiği için bu ismi almıştır. Kevser Suresi’nin kevser ismi almasının nedeni cennete bulunan kevser suyundan bahsetmesidir.

51
142
720
52
53
52
163
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.