Kilis 7 Aralık Üniversitesi kayıt işlemleri

Kilis 7 Aralık Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Kilis 7 Aralık Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTEMİZİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT KABUL İŞLEMLERİ

Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.
PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 16 Ağustos –21 Ağustos 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

E-Devlet şifresiyle online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir. Online kayıt yaptıramayan veya online kayıtta sorun yaşayan öğrencilerimizin 19 Ağustos–23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurarak kayıtları yapılacaktır.

2019 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda “ Bir Yükseköğretim Programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde Yükseköğretim Kurumlarına Geçici Kayıtlarının yapılmasına, bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2019 tarihine kadar Yükseköğretim Kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtlarının yapılmasına, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtlarının silinmesine ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtlarının yapılmayacağı “ açıklamasının yer almasına karar verilmiştir.

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir.

Normal öğretim programlarına yerleşen ikinci üniversite okuyan öğrenciler katkı payı ödeyeceklerdir.

İkinci öğretim programlarına yerleşen şehit veya gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını gösteren belge ile başvurmaları halinde, öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.
Engelli öğrencilerimiz engel oranını gösteren sağlık kurulu raporu ile başvurmaları halinde, engel oranı kadar indirimli öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

Önemli Not: Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.