Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları affedilir

Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları affedilir
Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsageçmiş günahları affedilir hadisini arkadaşlarınızla yorumlayarak orucun sosyal hayattaki etkileri ile ilgili çıkarımlarda bulunuz.

Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa
geçmiş günahları affedilir.” (Buhari, İman, 28.)
Peygamberimizin (s.a.v.) yukarıdaki hadisini arkadaşlarınızla yorumlayarak orucun sosyal hayattaki etkileri ile ilgili çıkarımlarda bulunuz.

Ramazan'la gelen berekete tam inanan, ihlas ve samimiyetle oruç tutup bu mübarek ayı ibadet-ü taatle değerlendiren ve sevabını da yalnızca Allah'tan bekleyen mü'minlerin geçmişte işledikleri günahlarının affedileceğini müjdelemiştir.

İmanen kelimesi, inanılması gerekli olan her şeye ve oruçla alâkalı dinî hükümlere kalbden inanmayı; orucun farz olduğuna, karşılığında büyük mükafat bulunduğuna ve her şeyden öte rıza-yı ilahiye bir vesile teşkil ettiğine hiç tereddüde düşmeksizin iman etmeyi vurgulamaktadır.

1
1
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.