Kim kalbiyle tasdik ederek Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in, Allah’ın resulü olduğuna şehadet ederse Allah ona

Kim kalbiyle tasdik ederek Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in, Allah’ın resulü olduğuna şehadet ederse Allah ona
Kim kalbiyle tasdik ederek Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in, Allah’ın resulü olduğuna şehadet ederse Allah ona cehennemi haram kılar... Buhârî, İlim, 49. yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Kim kalbiyle tasdik ederek Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in, Allah’ın resulü olduğuna şehadet ederse Allah ona cehennemi haram kılar...” Buhârî, İlim, 49.

Bu ifade İslam'ın temel inançlarından biri olan "şehadet"i (kelime-i şehadet veya şehadet etme) ifade eder. Şehadet, bir kişinin Müslüman olarak kabul edilmesi ve İslam'a girmesi için yapması gereken en önemli adımlardan biridir. İfade şu şekildedir:

"La ilahe illallah, Muhammedun Resulullah."

Bu ifade iki bölümden oluşur:

  • "La ilahe illallah": Bu kısım, "Allah'tan başka ilah yoktur" anlamına gelir. İslam'ın temel inancı tevhit ilkesini ifade eder, yani Allah'ın birliğine inanmayı ve O'ndan başka hiçbir ilahın olmadığını kabul etmeyi ifade eder.
  • "Muhammedun Resulullah": Bu kısım, "Muhammed Allah'ın resulüdür" anlamına gelir. İslam'da Allah'ın son peygamberi olarak kabul edilen Hz. Muhammed'in (s.a.v.) peygamberliğini ve rehberliğini kabul etmeyi ifade eder.

Bu ifade, bir kişinin İslam'a giriş sırasında ve dini inançlarını beyan ederken söylediği temel bir ifadedir. Bu ifadeyi kabul eden bir kişi, İslam'ın temel inançlarına ve prensiplerine bağlılık gösterir. İslam'a giren bir kişi, Allah'ın birliğini kabul etmeyi ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) peygamberliğini tasdik etmeyi içeren bu şehadetle İslam topluluğuna katılmış olur. Ayrıca, bu ifadeyi kabul eden bir kişiye Allah tarafından cehennem azabının haram (yasak) kılındığına inanılır, yani bu kişiye cennetin yolunun açıldığına inanılır.

38
0
170
18
6
1
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.