Kim Resul'e itaat ederse Allah’a itaat eder ayetinde vurgulanan mesaj nedir

Kim Resul'e itaat ederse Allah’a itaat eder ayetinde vurgulanan mesaj nedir
“Kim Resul'e itaat ederse Allah’a itaat eder (Nisâ suresi 80. ayet.) ayetinde vurgulanan mesaj nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nisa Suresi 80. ayetinde, Peygamber Efendimize itaat edildiğinde Allah’a itaat etmiş gibi olacağımızı bildirmektedir. Peygamber Efendimiz Allah’ın, insanları uyarmak için gönderdiği bir elçisidir. Bu nedenle O’nun bildirdiklerine itaat etmek, asi gelmemek her Müslüman’a farzdır.

Kur’an-ı Kerîm âyetlerinin bir kısmı özel, parça, detay olan konuları açıklar, bir kısmı da bu âyette olduğu gibi pek çok konuya ve hükme ışık tutan, temel ve kaynak teşkil eden kurallar, genel hükümler getirir. Dinin öğrenilmesi ve yaşanmasında Allah resulünün konumu, rolü ve salâhiyeti hem kelâmcıları hem de fıkıh usulü âlimlerini meşgul etmiştir. Dine davet edilen insanların bunu kabul etmemeleri halinde yapılacak işlem konusu da özellikle “din ve vicdan hürriyeti” bakımından önem arzetmektedir. Âyet, bu iki konuda önemli kurallar getirmektedir.

114
195
87
10
45
5
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum