Kimlik kartı kimlere verilir

Kimlik kartı kimlere verilir
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kimlere verilir, kimlik kartı hangi bakanlık tarafından verilir, kimlik kartlarının çip bölümü hangi bilgileri içerir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, vatandaşların hukuki olarak işlerini kolaylaştırmak için verilen bir belgedir. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartlarında her vatandaşa özel şahsi ve hukuki bilgiler yer almaktadır. Her kişiye özel bilgiler yer aldığından her vatandaş da özel ve genel işlerini bu kimlik kartı ile halledebilmektedir.

Kimlik kartlarına sahip olma hakkı Türkiye topraklarında doğum ile beraber gelmektedir. Kimlik kartları yeni doğan bebeklere çıkarılmaktadır. T.C. Kimlik kartlarının kullanım süresi kişinin yaşam süresi ile eş değerdir. Fakat yıpranma veya devlet tarafından belirlenen yeni sistemlere geçme durumlarında belirlenmiş olan bir miktar karşılığında yenilemek mümkündür. Kimlik kartları tarih boyunca şekil ve içerik olarak birçok değişikliğe uğramıştır.

Kimlik kartındaki çip içerisinde hangi bilgiler var

T.C. Kimlik Numarası, Adı, Soyadı, Anne Adı, Baba Adı, Doğum Yeri ve Tarihi, Cinsiyeti, Medeni Hali, Kan Grubu, Dini, Veriliş Tarihi, Kart Seri Numarası, Belgenin Geçerlilik Tarihi ile kişiye özgü biyometrik veriler kart üzerinde bulunan yonga içinde yer almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı hangi kuruluş tarafından verilir?

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimlik kartı almak zorundadır. Kimlik kartı başvuruları İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünü web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden (Alo 199) alınacak randevu ile veya randevusuz olarak yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

185
829
243
132
61
42
184
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.