Kimseyi hafife almamak gerekir sözünden ne anlıyorsunuz

Kimseyi hafife almamak gerekir sözünden ne anlıyorsunuz
Kimseyi hafife almamak gerekir sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kimseyi hafife almamak gerekir sözüyle anlatılmak istenen aslında hiç ummadığımız profile sahip birinin sandığımızdan çok daha zeki ya da çok daha güçlü olabileceğidir.

Örneğin, sınıfımızda bulunan bir arkadaşımız beden dersindeki koşu yarışlarında pek başarılı olamadığında önyargılı davranarak, onun zaten hiçbir zaman birinci olamayacağını düşünebiliriz. Ancak böyle bir arkadaşımız çabalayarak, düzenli ve azimle çalışarak bir yarışta birinci geldiğinde onu ne kadar da “hafife aldığımızı” fark etmiş oluruz.

Etrafındaki hiç kimseyi küçümsememelisin; herkesin birilerini şaşırtmaya gücü vardır. Yakıştıramadığımız, konduramadığımız, ummadığımız, beklemediğimiz insanlar öyle şeylerin üstesinden gelebilir, öyle şeylere sahiptir, öyle başarılıdır ki karşısındakini şaşırtabilirler. Hiç düşünülmeyen, umulmayan insanlar yaptıkları, düşündükleri, üstesinden geldikleri, ürettikleri, sahip oldukları vb. ile yanıltabilirler.

89
9
11
11
13
86
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.