Kimya bilimine katkı sağlayan bilim insanlarının yaptığı çalışmalar

Kimya bilimine katkı sağlayan bilim insanlarının yaptığı çalışmalar
Kimya bilimine katkı sağlayan bilim insanlarının yaptığı çalışmalar hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Geçmişten günümüze bir çok bilim insanı hem simya dönemlerinde hem de kimya döneminde bu bilime oldukça fayda sağlamışlardır. Bu bilim insanlarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Bu kişilerin resimlerini yuvarlak bir daire içine alıp yaptıkları çalışmaları da daha dıştan bir daire içine alarak eşleyip bir görsel oluşturabilirsiniz.

Empedokles : Yunan filozoflarından birisi olan Empedokles M.Ö 400’lü yıllarda doğmuş ve doğadaki tüm nesnelerin yine doğada kendiliğinden bulunan 4 adet temel maddeden oluştuğu fikrini öne sürmüştür. Simya döneminde yaşan bilim zamanı aynı zamanda ilk defa deney bazlı çalışmalar yapmış ve ışık ile görme olayını açıklamaya çalışmıştır.

Democritus : Empedokles ile aynı zamanlarda yaşayan bu bilim insanı ise bütün maddelerin sadece atomlardan ve boşluklardan oluştuğu fikriyle bilinmektedir. Maddelerin hiç bir yöntemle parçalanamayacak en küçük parçasına Yunan dilince bölünemes anlamına gelen atomos(atom) adını vermiştir. Maddelerin birbirinden farklı olmasının tek sebebinin ise atom şekillerinin farklı olmasından dolayı olduğunu ileri sürmüştür. Atom kelimesini ilk kullanan simyacı olarak da bilinmektedir.

Aristo (Aristoteles) : M.Ö 300’lü yıllarda yaşayan bu bilim adamı Kimya,Fizik ve Biyoloji başta olmak üzere bir çok alanda çalışmalar yapmıştır. Temel elementlerin 4 adet olduğunu ve bütün maddelerin bu elementlerden farklı miktarlarda bir araya gelmesiyle oluştuğunu öne sürmüştür. Bu 4 ana elementin ise su,hava,toprak ve ateş olduğu fikrinin sahibidir. Bütün maddelerin aynı zamanda ise sıcak,soğuk,ıslak ve kuru olmak üzere 4 özelliği olduğunu öne sürmüştür.

35
13
13
17
14
13
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.