Kimyanın çalışma konuları nelerdir

Kimyanın çalışma konuları nelerdir
Kimyanın çalışma konuları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kimya, bir bilimdir. Kimya, maddenin iç yapısı ve maddenin çevreyle olan ilişkisini açıklayan ve anlamlandıran bilimdir. Kimya, hayatımızın her alanında bulunan bir bilimdir. Özellikle evimizde bile kimya işleri ile ilgilenebiliriz. Kimya, mutfakta ve temizlik yaparken önümüze çıkar.

Kimyanın çalışma konuları bellidir. Kimya, maddeler ve madde keşifleri üzerinde çalışır. Kimya, organik kimya, çevre kimyası, analitik kimya, biyokimya, fiziko-kimya, foto-kimyası, gıda kimyası şeklindedir. Kimyanın çalışma alanı oldukça geniştir. Gün geçtikçe de artmaktadır. Kimya hayatımızın içindedir.

Akademik kimya çalışmaları düşünce deneylerinden çok, gerçek deneyler üzerinde yapılmakta ve geniş laboratuvar imkanları da kullanılmaya devam etmektedir.

1424
671
669
669
669
669
1339
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.