Kimyanın gelişim sürecine katkı sağlayan uygarlıklar hangileridir

Kimyanın gelişim sürecine katkı sağlayan uygarlıklar hangileridir
Kimyanın gelişim sürecine katkı sağlayan uygarlıklar hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kimya, maddelerin ana yapılarını, bileşimlerini, dönüşümlerini ve bunlarla ilgili çözümleme, bireşim ve üretim yöntemlerini konu alan bilim.

Bilim tarihi, herhangi bir dönemi kapsamayıp bilim tarihinin kökleri ilkel toplumlara ve uygarlıklara kadar uzanır. Kimyanın simyadan yola çıkarak bir bilim olma sürecinde Mezopotamya, Çin, Hint, Mısır, Yunan, Orta Asya ve İslam uygarlıklarının önemli katkıları olmuştur.

Kimyanın başlangıcı ilkel toplumlara kadar uzanmaktadır. Kimyanın temeli bundan binlerce yıl önce atılmıştı. Eskiden kişiler ilkel yöntemler ile kimya yapıyor ve bu unsura Simya deniyordu.

Kimya biliminin bu güne gelmesinde etkisi olan ve katkı sağlayan uygarlıklar;

  • Yunan
  • Mısır
  • Çin
  • Hint
  • İslam uygarlıkları
  • Orta Asya uygarlıkları

Bilim bu denli gelişmeden önce Simyacı ismi verilen ilkel yöntemler ile kimya yapan kişiler vardı. O kişiler geçmişin kimyagerleridir. Simya, günümüz kimyasını oluşturan etmenlerden biridir.

603
617
602
601
603
605
614
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.